Sør-AmerikaXplore

Helårslinje

Friluftsliv, spennende aktiviteter og fordypning i Sør-Amerika. Studietur til Peru med blant annet surfing, Machu Picchu, menneskemøter og paragliding.

Utforsk deg selv og dine grenser!

Et år med varierte aktiviteter og et fokus på Sør-Amerika, to av verdens mest mangfoldige områder.

Bli med på tur til Peru og Bolivia! Her finner du høye fjell, fuktig jungel, tørre ørkenområder og spektakulær natur. Vandre langs Incastier til Machu Picchu, fly paraglider i ørkenen utenfor Lima, surf i Stillehavet, lytt til jungelen fra hengekøyen i Amazonas og opplev hvordan livet er på 4000 moh på Titicacasjøen og i La Paz.  Vi legger stor vekt på gjensidige menneskemøter og har tett samarbeid over flere år med skoler og organisasjoner lokalt i byene vi besøker.

Sør-Amerika Xplore handler om å utforske. Xplore er en aktiv klasse som er opptatt av læring gjennom oppdagelse. Å utforske deg selv og dine grenser, Sunnmøre som landsdel med fjord og fjell, Sør-Amerika med tur til Peru og Bolivia. Et år med aktivt friluftsliv til alle årstider, varierte og spennende aktiviteter og et fokus på to av verdens mest mangfoldige og spennende land.

Vårt nærområde gir oss enorme muligheter for store opplevelser rett utenfor internatdøra. Toppturer i Sunnmørsalpene, skikjøring i Strandafjellet Skisenter, sykling, klatring, buldring, Via Ferrata, havkajakk, surfing og mye mer. Lær grunnleggende Spansk eller bruk turen til å fordype deg i et av verdens mest brukte språk.

Utforsk er en aktiv klasse som er opptatt av læring gjennom oppdagelse.

Studietur til Sør-Amerika

Sør-Amerika klassen reiser til Peru på våren. Dette er en spennende og variert tur med mange muligheter for mellommenneskelige møter og ulike aktiviteter. Vi forflytter oss hovedsakelig med buss, både privat og offentlig. Dette gir turen et unikt preg. I tillegg er buss viktig for å oppnå best mulig akklimatisering ettersom at vi skal til over 4000 meters høyde flere ganger i løpet av de tre ukene vi er i Sør-Amerika. Ved å legge turen til Peru er det mulig å oppleve de enorme kontrastene denne verdensdelen har å by på geografisk, topografisk, kulturelt og sosialt. Vi starter reisen i Perus hovedstad Lima der vi opplever byen, lærer å fly paraglider i ørkenen utenfor byen, prøver tandem paraglider og tar en surfeøkt i Stillehavet.

Arequipa er neste destinasjon med besøk hos NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband) sitt arbeid i byen og et møte med lokal ungdom. Videre går turen til Puno og Titicaca sjøen. Her er det besøk på de verdenskjente sivøyene som står i fokus. Vi reiser videre med buss inn til Bolivia og La Paz. La Paz er en helt unik by som vi får muligheten til å bli godt kjent med i løpet av dagene vi er der. Vi bor sentralt og besøker flere prosjekter som Misjonsalliansen jobber med i området. En ettermiddag bruker vi på å besøke Månedalen med firehjuling.

For mange er høydepunktet for Bolivia-oppholdet dagen vi sykler Dødsveien. Dette er en uforglemmelig opplevelse fra høyfjell til jungel på spennende fjellveier. Tilbake i Peru er Inka-hovedstaden Cusco neste destinasjon. Vi må selvsagt få med oss Machu Picchu på en slik rundreise, men vi bruker noen dager på å komme dit via det som er kjent som Inca Jungel Tour. Med innslag av sykling, rafting, zipline, flotte fjellturer og overnatting hos lokale ender vi til slutt opp ved et av Sør-Amerikas mest berømte steder. Fra Cusco flyr vi til Amazonas og tilbringer noen rolig dager på en lodge i jungelen. Her opplever vi dyre- og planteliv til fots og med båt. Turen avsluttes tilbake i Lima der vi fordøyer utallige inntrykk og opplevelser, og nyter denne fantastiske verdensbyen og de magiske solnedgangene ved Stillehavet.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Palestina. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Pris

Linje
Reise høst
Reise vår
Rom
Grunnkostnad/skolepenger: {{ basicCost | separateSpace }}
Lån og stipend
Totalsum: {{ totalPrice | separateSpace }}*
Summen du må dekke selv: {{ checkout | separateSpace }}

* Turen til Israel og linjeturene kan avvike +/- 10% fra det som er oppgitt. I tillegg ser vi oss nødt til å ta et forbehold rundt kronens kurs mot US$. Turene er priset ut fra en dollarkurs på 9,00 NOK. Først justeres prisen for endring i dollarkurs, så vurderes om vi må benytte +/- 10 % avviket.

Linjekostnaden inkluderer mat og rom på skolen, vaskemaskin, påmeldingsgebyr, eget bad på rommet, lokale turer i Norge, skolemateriell og linjeavgift.

Fra statens lånekasse får du låne 117 170,- hvor 40% omgjøres til stipend når du har gjennomført skoleåret hos oss.

Les mer om økonomi her
Søk om lån og stipend hos Lånekassen

Per Torvnes Strøm

Linjelærer Canada Backcountry
Phone
48 60 31 62
Email
per@alesundfhs.no

Per har erfaring som aktiv syklist på internasjonalt nivå i Canada og Belgia, sykkelmekaniker, personlig trener og ansatt i Den Norske Turistforening. Født og oppvokst i Canada. Per er ivrig på topptur sommer som vinter. Telemark, randonne, langrenn, stisykling, stiløping og havpadling er favorittmetoder for å nyte naturen. Utdanning: Bachelor i idrettsvitenskap fra University of Calgary, Canada. Master i Idrett, Leder og trenerrollen, med fokus på friluftsliv og bratt skiferdsel, Nord Universitet, Bodø. Ski og skred halvtårskurs, Internasjonal ski og skredkurs, Norge, Canada, Frankrike, Sverige, Klatreinstruktør, NFK.

Aktivt friluftsliv, spennende aktiviteter og fordypning i Sør-Amerika. Studietur til Peru og Bolivia med blant annet surfing, paragliding og sykkel.