Canada Backcountry

Helårslinje

Oppdag Canada og Sunnmøre, to av verdens beste steder å drive aktivt friluftsliv! Opplev topptur, ski, sykling, kajakk, klatring, foto med mer.

backcountry
back·​coun·​try [ba·kuhn·treenoun
a rural or mountain area that is away from cities and has few people

Hvem passer linjen for?

For deg som ønsker å oppsøke ny utfordringer ute.

Målet med Canada Backcountry er å gi deg et bredt spekter av erfaringer med ulike aktiviteter og måter å drive moderne friluftsliv på utenfor allfarvei. Vi ønsker at dette skal være et år der du oppdager og utforsker, mestrer utfordringer og finner gleden i mangfoldet av muligheter naturen gir oss til å være i bevegelse.  Oppdag verdens villeste vestkyst gjennom en linjelærer som er født og oppvokst i Canada!

Dette får du i løpet av året på Canada Backcountry

Kompetanse!

  • Brattkort (Innendørs klatrekompetansebevis)
  • Våttkort (Grunnkurs Kajakk)
  • Skredkurs
  • Toppturkurs
  • Skikurs (Teknikk)

Spesialisering innen Topptur og Ski: Linja har fokus på skikjøring og toppturer på ski i vinter og vår halvåret. Vi er også på ski i Canada på langturen. Skiteknikk, turplanlegging, skredlære. Mange oppdager gleden av toppturer på ski for første gang sammen med oss:) Ski, topptur og skredlære er viktige fagområder for linja i vinterhalvåret.

Nye Aktiviteter: Vi prøver ulike aktiviteter hele året som Via Ferrata Ålesund og Loen, sykling, kajakk/kano, klatring inne og ute, buldring, SUP, heisbasert skikjøring, topptur til fots og på ski og surfing for å nevne noen:)

Friluftsliv: Overnatting ute høstvinter og vår. Matlaging, leirplassrutiner, sporløs ferdsel. Flere dagers telttur både høst og vinter/vår.

Praktiske Ferdigheter: Lær å preppe ski, vedlikeholde sykkel, reparere utstyr, lage mat, bygge element til stisykling, pakke, organisere turer og reiser og mye mer!

Teambuilding: Det blir lagt vekt på å bygge et godt klassemiljø. Gjennom året får dere ulike utfordringer som dere skal løse sammen som gruppe.

Turledelse: Du får lære hvordan du kan lede friluftslivturer i grupper sommer og vinter.

Turforberedelser: Lær om Canadas spennende samfunn, kultur og historie. Sammen forbereder vi oss til en unik og spennende reise til Canadas villeste kyst.

Råe opplevelser utenfor allfarvei på Sunnmøre og i Canada! Har du lyst på et variert, allsidig og aktivt friluftsår er dette linja for deg! 

Må man være topptrent eller ha erfaring med aktivitetene for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Du trenger ikke å ha spesifikk erfaring med aktivitetene vi skal holde på med, nybegynnere er hjertelig velkommen. Normalt gode ferdigheter på alpint ski i skianlegg er en forutsetning for å kunne følge linjen sitt opplegg i vinterhalvåret i skianlegg og på topptur.

Dette er samme linje som tidligere het Canada Adventure Sports. Samme innhold, samme tur, samme lærer. Det tror vi er en bra ting:) Nå er navnet endret for at enda flere skal finne fram til denne spennende linja!

Reisebloggen til Canada Adventure Sports 2020

Linjebloggen til Canada Backcountry

For enda mer info besøk folkehøgskole.no

Studietur til Canada

I løpet av en måned i vestre Canada skal vi bli nærmere kjent med menneskene, landet, kulturen og industrien bak hvorfor Canada er et av verdens fremste destinasjoner for aktiv friluftsliv. Vi bruker mye tid på å drive aktiviteter som videreføring av det vi har gjort i Norge.

I løpet av tiden vi tilbringer i blant annet VancouverCumberlandTofinoNelsonSquamishWhistlerSunshine Coast og på Vancouver Island utnytter vi mulighetene maksimalt for å få en fantastisk tur. Vi prøver oss på ekte Canadisk singletrack i områder der stisykling har sin opprinnelse. Vi tar også beina fatt og oppsøker gode skiopplevelser utenfor de preparerte løypene. Gled deg også til havpadling i Broken Group Islandsbølgesurfing i Stillehavetklatring og banesykkel i Vancouver og mye mer!

Vi lærer hvordan friluftsliv drives med bærekraftig fokus i Canada og møter noen av de som går foran for å sikre friluftsliv til kommende generasjoner. Ved å speile våre erfaringer fra Norge mot det vi møter i Canada forsøker vi å bedre forstå de unike mulighetene og ansvaret vi har hjemme. Hvordan er moderne bruk av naturen forenlig med tradisjonene til landets urbefolkning? Hvordan bruker Canadas urbefolkning i vår tid moderne friluftsliv til å nå ut til sine egne? Hvordan er det å drive kirke for skifolk i Whistler?

Vi besøker lokale bedrifter og organisasjoner som har satt sitt preg på friluftslivet og friluftslivindustrien på verdensbasis blant annet med besøk til et av Canadas mest tradisjonsrike sykkelprodusenter. I tillegg tar vi oss tid til å bli kjent med kulturmangfoldet i en av verdens mest mangfoldige byer, Vancouver, og blir kjent med den rike indianerkulturen på vestkysten.

Gjennom lokale kontakter og en linjelærer som har vokst opp og tilbrakt over 20 år i vest Canada blir dette en studietur utenom det vanlige.

Mer om turen HER.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Palestina. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Pris

Linje
Reise høst
Reise vår
Rom
Grunnkostnad/skolepenger: {{ basicCost | separateSpace }}
Lån og stipend
Totalsum: {{ totalPrice | separateSpace }}*
Summen du må dekke selv: {{ checkout | separateSpace }}

* Turen til Israel og linjeturene kan avvike +/- 10% fra det som er oppgitt. I tillegg ser vi oss nødt til å ta et forbehold rundt kronens kurs mot US$. Turene er priset ut fra en dollarkurs på 9,00 NOK. Først justeres prisen for endring i dollarkurs, så vurderes om vi må benytte +/- 10 % avviket.

Linjekostnaden inkluderer mat og rom på skolen, vaskemaskin, påmeldingsgebyr, eget bad på rommet, lokale turer i Norge, skolemateriell og linjeavgift.

Fra statens lånekasse får du låne 117 170,- hvor 40% omgjøres til stipend når du har gjennomført skoleåret hos oss.

Les mer om økonomi her
Søk om lån og stipend hos Lånekassen

“Curabitur ornare vel justo et feugiat. Nunc convallis eros quam, sed tristique erat consequat eu. Nam nisi felis, accumsan a arcu non, pretium interdum arcu. Integer vitae accumsan magna. ”
Ola Nordmann | Canada Backcountry 2022/2023

Per Torvnes Strøm

Linjelærer Canada Backcountry
Phone
48 60 31 62
Email
per@alesundfhs.no

Per har erfaring som aktiv syklist på internasjonalt nivå i Canada og Belgia, sykkelmekaniker, personlig trener og ansatt i Den Norske Turistforening. Født og oppvokst i Canada. Per er ivrig på topptur sommer som vinter. Telemark, randonne, langrenn, stisykling, stiløping og havpadling er favorittmetoder for å nyte naturen. Utdanning: Bachelor i idrettsvitenskap fra University of Calgary, Canada. Master i Idrett, Leder og trenerrollen, med fokus på friluftsliv og bratt skiferdsel, Nord Universitet, Bodø. Ski og skred halvtårskurs, Internasjonal ski og skredkurs, Norge, Canada, Frankrike, Sverige, Klatreinstruktør, NFK.

Gled deg til et variert, allsidig og aktivt friluftsår. Tre uker i vestre Canada med friluftslivsaktiviteter, menneskemøter og kulturopplevelser.