Australia Roadtrip

Helårslinje

Push grenser med backpacking – på Sunnmøre og i Australia. Linjen gir deg Australia-fordypning og en unik studietur down under.

Hvem passer linjen for?

Denne linjen er for deg som ønsker et år der du kan utvide horisonten din med opplevelser, menneskemøter og viktige reiser, gjennom dette vil du utvikle deg selv. Du blir dessuten kjent med australsk kultur og reiser til landet `Down Under´. Her kommer du tett på og blir kjent med aboriginere i Outback’en. Du får oppleve surfing, snorkling/dykking og urban kultur på østkysten.

Australia Roadtrips mantra er «Nysgjerrighet og mot!»: Bli kjent med deg selv – dine styrker og dine svakheter – i relasjon med andre og i relasjon med den verden vi lever i. Vi prøver oss på juving, vi surfer på Stadt og kjører flere teamoppgaver og Backpack Challenge’s! Gjennom tur-planlegging og en innprenting av en generell Ja-holdning til omgivelser og medmennesker, vil du sitte igjen med økt mot og motivasjon til å utforske det ukjente.

Australia Backpack er ingen rendyrket friluftslinje, heller ingen idrettslinje. En myk inngang til begge deler; vi sykler, går på turer, mye kos på tur, noe padling, longboarding og skigåing.

Fra møter med aborginere i outback`en til urbane impulser i Sydney. Lær å klare deg selv på tur, og fordyp deg i Australsk kultur.

Studietur til Australia

Om vinteren drar vi fra kulden her i nord til sommeren der sør. Som ekte backpackere får vi oppleve Australia på nært hold der vi vil bevege oss både langs landeveier og bygater, ved kysten og i innlandet, i ørken og i regnskog. Ville kenguruer, aboriginer-kultur og flott fargespill i naturen venter oss. Det blir snorkling i korallrev langs østkysten og besøk i Sydney med Operahus og Harbour Bridge. Nye opplevelser venter “down under”.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Palestina. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Pris

Linje
Reise høst
Reise vår
Rom
Grunnkostnad/skolepenger: {{ basicCost | separateSpace }}
Lån og stipend
Totalsum: {{ totalPrice | separateSpace }}*
Summen du må dekke selv: {{ checkout | separateSpace }}

* Turen til Israel og linjeturene kan avvike +/- 10% fra det som er oppgitt. I tillegg ser vi oss nødt til å ta et forbehold rundt kronens kurs mot US$. Turene er priset ut fra en dollarkurs på 9,00 NOK. Først justeres prisen for endring i dollarkurs, så vurderes om vi må benytte +/- 10 % avviket.

Linjekostnaden inkluderer mat og rom på skolen, vaskemaskin, påmeldingsgebyr, eget bad på rommet, lokale turer i Norge, skolemateriell og linjeavgift.

Fra statens lånekasse får du låne 117 170,- hvor 40% omgjøres til stipend når du har gjennomført skoleåret hos oss.

Les mer om økonomi her
Søk om lån og stipend hos Lånekassen

“Skolen er helt fantastisk og har dyktige og gode lærere, et nydelig nærområde og et fellesskap du skal lete lenge etter. Australia Roadtrip er en perfekt linje for deg som liker en blanding av fysisk aktivitet, friluftsliv, hygge og læren om kulturforståelse. ”
Oliver Simonsen |

Hilde Charlotte Hanken

Lærer Backpack Australia
Phone
936 16 753
Email
hildecharlotte@alesundfhs.no

Hilde Charlotte har arbeidet i folkehøgskole tidligere - ved Sunnmøre folkehøgskole. Hun er utdannet dansepedagog og har også jobbet på barneskole.

Du vil sitte igjen med økt mot og motivasjon til å utforske det ukjente. Prøv surfing, kulturmøter og lær å reise på en bærekraftig måte.